DESPRE PROGRAM

Prin Fondul Științescu, noi, Fundația Comunitară Iași, alături de Federația Fundațiile Comunitare din România și cu sprijinul Romanian-American Foundation și al grupurilor active în IT&Outsourcing și în educația universitară și preuniversitară, ne propunem să construim „comunitatea oamenilor vizionari” care își doresc să revitalizeze ADN-ul STEM al comunității noastre.

 

Vrem să continuăm „reforma lentă” pentru ca elevii ieșeni să devină interesați de domeniul STEM și să urmărească din pasiune să-și dezvolte o carieră în inovație și tehnologie.

Dorim să oferim elevilor alternative inovatoare pentru a-i ajuta să înțeleagă utilitatea noțiunilor învățate în diferite contexte cotidiene cu care se confruntă.

 

Valoarea financiară totală a ediției 2016 – 2017 a Fondului care va fi acordată proiectelor este de 120.000 lei, iar suma maximă care poate fi accesată de către un candidat pentru un proiect este de 12.000 lei, în funcție de complexitatea proiectelor.

 

Fondul ȘTIINȚESCU (ediția 2016 – 2017) este constituit din 15.000 $ oferiți de Romanian-American Foundation și alți 15.000 $, mobilizați de Fundația Comunitară Iași de la finanțatori locali: Amazon, Centric IT Solutions, Continental Corporation, ENDAVA, HEG Services, GfK, JCI Iași, MiOS, Optymyze, Quartz Matrix, RomSoft, Scc Services, Sprocket, Inc. și Xerox.

 

Raportul Fondului Științescu (sesiunea 2016 – 2017) poate fi descărcat de AICI.

 

Științescu este susținut de Romanian-American Foundation și în alte orașe din țară: București, Sibiu, Cluj, Brașov, Bacău, Făgăraș, Prahova, Oradea și Mureș prin competiții similare de proiecte, desfășurate de fundațiile comunitare locale.

În prezent, Fondul Științescu este implementat prin fundațiile comunitare locale în BucureștiSibiuCluj-Napoca, OradeaTârgu-MureșBacăuGalațiPrahovaOdorheiul SecuiescBrașovȚara Făgărașului prin competiții similare de proiecte.

 

 

Fundația Comunitară Iași

 

Sprijinim inițiativa și spiritul comunitar local, pentru construirea într-o manieră durabilă a unui viitor mai bun al Iașului și întregii regiuni. Facem acest lucru oferind sprijin financiar și tehnic pentru proiectele grupurilor de inițiativă și ale organizațiilor neguvernamentale din Iași. De asemenea, oferim burse de studiu prin care tinerii străluciți ai orașului să fructifice oportunitățile școlare și extrașcolare.

 

 

Romanian-American Foundation

 

Romanian-American Foundation îşi propune să sprijine iniţiative ale societăţii civile printr-o abordare specifică sectorului de afaceri, având convingerea că astfel acestea vor dobândi un plus de valoare. Misiunea Romanian-American Foundation este promovarea şi consolidarea condiţiilor necesare unei economii de piaţă sustenabile şi unei societăţi democratice care să asigure accesul la oportunităţi pentru toate segmentele populaţiei din România.