DESPRE PROGRAM

Prin Fondul Științescu, noi, Fundația Comunitară Iași, în parteneriat cu Federația Fundațiile Comunitare din România și Romanian-American Foundation și cu implicarea grupurilor active în IT&Outsourcing și în educația universitară și preuniversitară, ne propunem să construim „comunitatea oamenilor vizionari” care își doresc să revitalizeze ADN-ul STEM al comunității noastre.

 

Vrem să continuăm „reforma lentă” pentru ca elevii ieșeni să devină interesați de domeniul STEM și să urmărească din pasiune să-și dezvolte o carieră în inovație și tehnologie.

Dorim să oferim elevilor alternative inovatoare pentru a-i ajuta să înțeleagă utilitatea noțiunilor învățate în diferite contexte cotidiene cu care se confruntă.

 

Fondul Științescu (ediția 2017 – 2018) este implementat în Iași de Fundația Comunitară Iași, în parteneriat cu Romanian-American Foundation și cu Federația Fundațiile Comunitare din România și cu susținerea finanțatorilor locali: Amazon, Maxcode, Continental, Centric IT Solutions, GoDaddy, Oddity Events, GfK, Gemini CAD Systems, Sprocket, Inc., RomSoft, Vezuvian, Coder Dojo, Optymyze, Quartz Matrix, Qmobili, Scc Services, Conduent.

 

Valoarea financiară totală a ediției 2017 – 2018 a Fondului care va fi acordată proiectelor este de 120.000 lei, iar suma maximă care poate fi accesată de către un candidat pentru un proiect este de 12.000 lei, în funcție de complexitatea proiectelor.

 

Notă! În urma evaluării proiectelor finanțate la ediția 2016 – 2017, suma de 1.758,8 USD a fost necheltuită și este relocată pentru ediția 2017 – 2018.

 

Raportul Fondului Științescu (sesiunea 2016 – 2017) poate fi descărcat de AICI.

 

În prezent, Fondul Științescu este implementat prin fundațiile comunitare locale în BucureștiSibiuCluj, OradeaTârgu-MureșBacăuGalațiPrahovaOdorheiul SecuiescBrașovȚara Făgărașului prin competiții similare de proiecte.

 

Fundația Comunitară Iași

 

Sprijinim inițiativa și spiritul comunitar local, pentru construirea într-o manieră durabilă a unui viitor mai bun al Iașului și întregii regiuni. Facem acest lucru oferind sprijin financiar și tehnic pentru proiectele grupurilor de inițiativă și ale organizațiilor neguvernamentale din Iași. De asemenea, oferim burse de studiu prin care tinerii străluciți ai orașului să fructifice oportunitățile școlare și extrașcolare.

 

Romanian-American Foundation

 

Romanian-American Foundation îşi propune să sprijine iniţiative ale societăţii civile printr-o abordare specifică sectorului de afaceri, având convingerea că astfel acestea vor dobândi un plus de valoare. Misiunea Romanian-American Foundation este promovarea şi consolidarea condiţiilor necesare unei economii de piaţă sustenabile şi unei societăţi democratice care să asigure accesul la oportunităţi pentru toate segmentele populaţiei din România.

 

Federaţia “Fundaţiile Comunitare din România”

 

Federaţia “Fundaţiile Comunitare din România” (F.F.C.R.) are rolul de a reprezenta și a susține toți membrii săi pentru schimbare socială. F.F.C.R. asigură mecanisme pentru atragerea de fonduri, comunicarea activității, generarea și diseminarea ideilor comunitare, monitorizarea și evaluarea activităților în sprijinul fundațiilor partenere.