Științescu Iași – povestea în imagini a ediției 2016-2017
September 1, 2017
În sesiunea 2016-2017 ne-am creat împreună noi amintiri, am născocit noi invenții și am întâlnit noi călători în lumea curiozităților.
ROBOTICON Challenge
July 24, 2017
Scopul proiectului  a fost să crească atractivitatea studierii STEM în rândul  elevilor din școală și comunitate.
MICROWORLD
July 24, 2017
Acest proiect și-a propus promovarea științelor (fizica, chimia, biologia) în rândul elevilor pentru dobândirea abilităților practice și încurajarea pasiunii pentru domeniul microbiologiei.
Știința pe teren
July 24, 2017
Proiectul propus în acest an de Școala Gimnazială „Ioanid Romanescu” din Voinești a urmărit să formeze deprinderile de experimentare în domeniul ştiinţelor şi să dezvolte competenţele civice ale elevilor prin realizarea unei cercetări privind calitatea  apei şi a  solului din comuna Voineşti, județul Iaşi.
Soarele, sursă și resursă
July 24, 2017
Acest proiect a avut ca scop stimularea interesului elevilor pentru științe prin joacă, experimentare și creativitate.
SIMpaticii ingineri
July 24, 2017
Scopul acestui proiect a fost acumularea de experienţă practică în utilizarea echipamentelor moderne de procesare și investigare, dezvoltarea abilităţilor de comunicare interpersonală şi comunicare în public a elevilor din clasele a XI-a.
Charge Yourself
July 24, 2017
Scopul proiectului este de a stimula interesul elevilor în știintă, tehnologie și inginerie prin implicarea lor în realizarea de echipamente interesante, cu utilitate clară - dispozitive ecologice de generare a energiei electrice.
ElectroStep
July 24, 2017
Proiectul și-a propus să ajute pasionații de electronică să înțeleagă tainele electronicii, să învețe să facă circuitele și tot felul de lucruri interesante, de la a lipi și până la produsul final, însă toate acestea la un nivel basic, potrivit categoriei de vârstă.
MiBus Sensors
July 24, 2017
MiBus Sensors și-a propus nu doar să ne explice modul de funcţionare al senzorilor care ne înconjoară şi care fac parte din viaţa noastră de zi cu zi, ci şi să înveţe elevii cum să-i utilizeze şi să îşi imagineze şi să îşi creeze propriile sisteme de senzori pentru diferite utilizări prin workshop-uri interactive şi ateliere de tip “learning by doing”, “do-it yourself”.
PEGAS
July 24, 2017
Scopul acestui proiect a fost înființarea unui club de astronomie în cadrul Bibliotecii Publice Cotnari, cu activități specifice pe STEM.