Drag de Științescu: întâlnire cu pasionații de științe
May 29, 2017

Pe 25 mai 2017, Științescu și-a invitat toți prietenii la întâlnirea cu pasionații de științe pe care i-a cunoscut în cei doi ani de când revitalizează capitalul de inovație al comunității ieșene.

Începând cu ora 18:00, ne-am întâlnit la Casa de Cultură a Studenților din Iași cu echipele de proiecte care în sesiunea 2016-2017 au contribuit la înfrumusețarea științelor exacte.

Din anul 2016, de când am început să explorăm prin joacă și experiment, ramurile STEM (științe, tehnologie, inginerie, matematică), am finanțat 23 de proiecte în valoare totală de peste 200.000 lei.
S-au deschis cluburi de robotică, de astronomie, s-au organizat spectacole de științe. Elevii au descoperit aplicabilitatea științelor dincolo de formulele învățate pe de rost. Elevi, studenți, profesori, cercetători, muzeografi, bibliotecari, ieșeni pasionați de științe și oameni dedicați din organizații nonguvernamentale, cu toții au petrecut peste 5.000 de ore derulând activități voluntare, ca elevii ieșeni să se apropie de științe prin practică.

Științescu transmite mulțumiri speciale tuturor prietenilor care i-au fost alături până acum.

Împreună facem planuri pentru perioada următoare și promitem experiențe captivante în continuare.