Fondul Științescu se deschide pentru pasionații de științe, în 2016-2017
October 19, 2016

Fondul Științescu, edițita 2016-2017, demarează pe 12 octombrie a.c., după ce, prin ediția pilot au fost finanțate 10 proiecte care revitalizează educația în domeniile STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie și Matematică), în valoare totală de 85.723, 24 de lei.

Până pe 9 noiembrie, ieșenii pot înscrie proiecte dedicate elevilor, prin care să le deștepte pasiunea pentru științe prin joacă, experimentare și creativitate, provocându-i să-și exerseze gândirea laterală pentru a asimila cunoștințe și abilități tehnice. Proiectele selectate vor primi finanțări de până în 12.000 de lei, pentru a fi implementate.

Fondul Științescu Iași, program coordonat de Fundația Comunitară Iași, este derulat cu sprijinul industriei IT, prin participarea Fundației Româno-Americane. 14 companii din Iași au donat pentru a constitui fondul pe care îl poate accesa orice ieșean, dacă este elev, profesor, student, cercetător, ONG-ist sau, pur și simplu, pasionat de științe, ca să aducă elevii ieșeni mai aproape de spectacolul STEM.

Pe parcursul ediției pilot, din 2015-2016, prin cele 10 proiecte derulate, 2.650 de elevi au participat printre altele, la activități creative în robotică, științe exacte sau meteorologie. Au fost deschise cluburi de robotică în școli ieșene, au avut loc spectacole științifice și sesiuni de workshop-uri de aprofundare a abilităților tehnice. 20.290 de ieșeni au intrat în contact, prin colegii și, respectiv, copiii lor, cu spritul promovat de Științescu, care urmărește să reactiveze pasiunea pentru științe.

65 de ieșeni au făcut parte din echipele de proiect și, atât prin timpul și cunoștințele oferite voluntar, cât și prin spațiile gratuite pe care le-au obținut ca să desfășoare activitățile educaționale, au investit în comunitate peste 70.000 de lei. 27 de școli au fost implicate.