La un ceai cu pălărierii nebuni de științe
October 24, 2015

Știți metoda celor șase pălării gânditoare din care răsar deciziile sănătoase și proiectele creative. Nu degeaba a stat Alice la un ceai cu Pălărierul Nebun până să redescopere cine este ea cu adevărat. Științescu a probat până acum pălăriile unor proiecte care l-au fascinat.  S-a întâlnit cu Studenții Chimiști și a descoperit idei verzi care te fac să observi cu alți ochi științele vieții. De când a vorbit cu oamenii calzi de la Școala Valea Lupului și de la Școala din Voinești, ar vrea să fie din nou copil, ca să se bucure de proiectele care se pregătesc. A întâlnit tineri creativi din mediul academic puși pe animat științele la Academia Kids și acum are o poftă pantagruelică de idei STEM.

Dacă nu l-ai întâlnit până acum pe Științescu, pune-ți pana la pălăria proiectului tău și vino marți, joi și sâmbătă să visezi eficient alături de el. E gata să parieze pe ideea ta, dacă vrei să revitalizezi educația creativă în științe, pentru puștii din clasele VII- XI.

Marți, 27 octombrie, începând cu ora 17:00, Științescu stă la masă cu cei care știu exact ce vor. E zi de croșetat draft-uri de proiect. Vizionarii de la Colegiul Național Iași și-au făcut deja temele și intră în audiență șotioasă. Dacă ai și tu un draft, vino repede să-l șlefuiești, ca să ia mințile juriului.

Joi, 29 octombrie, tot de la ora 17:00 și până spre seară, la ora 20:00, Științescu probează pălării noi.  E zi de consultări, de pe urma cărora să apară pe hârtie designuri provocatoare. Dacă ești omul cu ideea, vino joi, ca s-o transformi într-un prêt-a-porter, s-o îmbrace și alții și să se bucure de ea.

Sâmbătă, 31 octombrie, Științescu va sta iar la povești cu echipele de proiect, la o nouă rundă de consultări. De dimineață, de la ora 9:00, până după prânz, la ora 15:00.

Renunță la anxietatea perfecțiunii și vino la masă cu Științescu, să-i vorbești despre cum vei descoperi apa vie, pe bază de științe, pentru copiii din Iași. Pregătește un draft și contacteaz-o pe Doris-Amalia Cojocariu ca să-ți plănuiești întâlnirea cu Științescu. Răspunde la numere necunoscute, dacă o suni pe 0751.944.730 sau 0720.039.054. Sau îi poți scrie la adresa: doris.cojocariu@fundatiacomunitaraiasi.ro.

Te așteptăm la sediul Fundației Comunitare Iași să punem ideile pe roate!