PEGAS
July 24, 2017

Scopul acestui proiect a fost înființarea unui club de astronomie în cadrul Bibliotecii Publice Cotnari, cu activități specifice pe STEM.

 

„Proiectul Pegas îl consider un moment istoric, ce a marcat „naşterea” unui nou club de astronomie! În ţara noastră sunt o mulţime de asociaţii şi cluburi de profil, dar puţine astfel de organizaţii sunt în mediul rural. Clubul de astronomie Pegas ce a fost infiinţat în cadrul acestui proiect are avantajul cerului fără poluare luminoasă din afara oraşului, aspect foarte important pentru un observator astronomic şi a echipei pe care îl administrează.

Ma bucur că am avut onoarea să fiu partenerul echipei de la Cotnari şi de asemenea sunt foarte mulţumit că am reuşit să pun o „cărămidă” la baza acestui club de astronomie si a proiectului Pegas. Îmi doresc să continui colaborarea cu echipa de la Biblioteca Publică din Cotnari, şi o să mă implic pe viitor în derularea altor proiecte similare.” (afirmă muzeograful Ciprian Vîntdevară – Planetariul / Observatorul Astronomic al Muzeului “Vasile Pârvan” Bârlad, partener al proiectului)

 

Finanțare: 12.000 lei.

 

Echipa de proiect:

– Dorin Cozan – bibliotecar, coordonator al proiectului;

– Irina Tășală – colaborator al proiectului;

– Ciprian Vîntdevară – muzeograf la Planetariul/Observatorul Astronomic din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad – partener în cadrul proiectului.

 

Web: Pagina de Facebook a proiectului Pegas