Se pregătește o reformă în educația ieșeană
November 26, 2015

Juriul lui Științescu e prins între ciocan și nicovală. Ați imaginat atât de multe proiecte creative și eficiente, încât acum sunt runde după runde de jurizare, dezbateri și discuții!

Ați demonstrat că Iașul are viziune și e pasionat de științe! Se pare că fondul nostru ADN include toate genele STEM și aștepta numai să se manifeste.

 

Cu 35 de candidaturi complexe pentru Primul Ordin Științescu Iași, procesul de analiză e unul pe măsură.

Dintre aceste 35 de proiecte înscrise în concurs, doar o parte vor primi finanțare, în limita bugetului total disponibil pentru prima ediție a Fondului Științescu, așa că fiecare detaliu din formularele de înscriere contează foarte mult.

Așa cum scrie la Ghid, sunt analizate la microscop:

  • Inovativitatea, creativitatea și interdisciplinaritatea activităților proiectului;
  • Implicarea activă a elevilor în toate activitățile proiectului;
  • Captivarea elevilor și dezvoltarea abilităților practice în domeniile STEM.

Urmează zile pline. Săptămâna aceasta și săptămâna viitoare, toți inovativii vor fi contactați de Doris-Amalia Cojocariu, asistenta lui Științescu. Urmează interviuri și dezbateri. Se vor lua hotărâri. Se va analiza ce proiecte se cer demarate imediat și ce proiecte intră pe „wish-list”, pentru ediția viitoare. Fiindcă Științescu s-a îndrăgostit de prea multe propuneri și nu poate renunța la ele.

Așa că în perioada 7 – 11 decembrie a.c., la finalul etapei de evaluare și selecție a proiectelor înscrise în concurs, va face topul celor 35. Va scrie un răspuns către fiecare echipă care și-a înscris candidatura pentru prima ediție a lui Științescu la Iași. Își dorește mult de tot să continue prietenia cu toți vizionarii. Cel mai frică îi este că prietenii cu idei pe care juriul le va nota pe „wish-list” îl vor uita până la anul. Doris și juriul l-au liniștit, spunându-i că prieteniile nu se rup așa ușor, când pornesc din pasiuni împărtășite.

 

Mult succes în continuare și rămâneți aproape de Științescu Iași!